ឆាមីពងទា​សាច់ក្រក

+ គ្រឿងផ្សំ
– មី ១កញ្ចប់ (ស្រុះ​ឲ្យហើយ)
– សាច់ក្រក​ ២ គ្រាប់ (ចៀនឆ្អិន) ហាន់បញ្ឆិត 
– ស៊ុត ១ គ្រាប់ (ស៊ុតមាន់ ឬ ទា)
– ខាត់ណា ២ ដើមចិតបញ្ឆិតៗ
– ការ៉ុត ១ មើមតូចហាន់ស្តើងវែង
– ទឹកម្ទេស ១ ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកស៊ីអ៊ីវ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករស បន្តិច
– ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ

+ វិធីធ្វើ
១. ដំបូង​យក​ពង​ទា​មក​គោះ​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ចានរួច​ហើយ​ផ្សំគ្រឿង​ចូល។
២. គ្រឿង​ដែល​ត្រូវ​ផ្សំ​មាន​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ ស្ករស និង​ទឹក​ម្ទេស​ កូរ​វា​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វម្តងសិន​។
៣. បន្ទាប់​មក​​ដាក់​ដើមខាត់ណា, ការ៉ុត, សាច់​ក្រក់ និងមី រួច​ហើយ​កូរ​វា​បញ្ចូល​គ្នា​ម្តង​ទៀត។

៤. ដាក់​ប្រេង​ឆា​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​ទុក​ឲ្យ​ក្តៅ ចាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​ដែល​បាន​លាយ​ទុក​ក្នុង​ចាន​ចូល​ បន្ទាប់​មក​ឆា​ឲ្យ​បន្លែ​ឆ្អិន​ជា​ការ​ស្រេច៕


Copy from: 

ដោយ៖ សុខឡៃ

សម្រាប់ថ្ងៃដើមសប្តាហ៍នេះ មង្គលការ មាន​មុខ​ម្ហូប​ថ្មី​មួយមុខ​ទៀត​ហើយមក​បង្ហាញ​ជូន​ប្រិយមិត្ត​គ្រប់​គ្នា​ឲ្យបាន​ដឹង នោះគឺ ឆាមីពងទា​សាច់ក្រក។

Posted on April 27, 2015, in ម្ហូប. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment