​វិធីធ្វើ ជ្រក់ត្រប់ស្រួយ

+ គ្រឿងផ្សំ
– ត្រប់ស្រួយ ៥០០ក្រាម​
– រំដេង ១ដុំហាន់ជាចំណិតស្តើង
– ខ្ទឹមស ៤កំពឹសចិតចំណិត
– ម្ទេស ២ផ្លែហាន់
– ក្រូចឆ្មា ២ផ្លែ
– អំបិល ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ស្ករស ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកត្រី ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ

+ វិធីធ្វើ
១. ដំ​បូង​ត្រូវ​យក​ត្រប់​ទាំង​មូល​មក​ដាក់​ត្រាំក្នុង​ទឹក​ក្តៅ លាយជាមួយ​អំបិល​​ ​ រួច​ហើយ​​​ទុក​រហូត​ទាល់​​តែ​ទឹក​ត្រជាក់។
២. យក​​ត្រប់​មក​ពុះ ឬ​ចិតជា​ពីរ​ ឬ​ជាបី​ទៅ​តាម​ត្រប់ ​រួច​ហើយ​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ទឹក​អំ​បិល​​នោះ​វិញ​ទុក​ប្រហែល​ជា​ ១៥ ​នាទី យក​ទៅស្រុះទឹក​ក្តៅ​ម្តង​ទៀត​ បន្ទាប់​មក​ទុក​ឲ្យ​ស្រស់​ទឹក។
៣. បន្ទាប់​មក​ទៀត​យក​ត្រប់​មក​លាយ ស្ករស, ទឹក​ត្រី, ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា ឲ្យ​សព្វ​ រួច​ហើយ​យក​រំ​ដេង, ខ្ទឹមស និងម្ទេស​​ដាក់​ចូល​​លាយ​ចូល​គ្នា​ម្តង​ទៀត។

៤. យក​កែវ ឬក្រឡ​​ដាក់​ត្រប់​ដែល​លាយ​គ្រឿង​រួច​ចូល​​​គ្រប​ឲ្យ​ជិតទុក​ប្រ​ហែល​ជា​ ៣០​ នា​ទី​ អ្នក​អាច​យក​វា​មក​ញ៉ាំ​បាន​ហើយ៕


ដោយ៖ សុខឡៃ

Copy from: មង្គលការ

Advertisements

Posted on April 29, 2015, in ម្ហូប. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: