រមៀត‬ ព្យាបាលជំងឺ ដំបៅក្រពះ និងជួយបំបាត់ឆ្អឹងពុក

រមៀត ឬល្មៀត ជារុក្ខជាតិដែលគេស្គាល់ជាទូទៅ វាមានសារធាតុ ខឺរឃ្យូមីន ដែលអាចទប់ទល់នឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី និងការរលាក ព្រមទាំង កាត់បន្ថយជំងឺអាល់ហ្សៃមើរ (ជំងឺភ្លេចភ្លាំងវង្វេងវង្វាន់)។ តាមលទ្ឋផល នៃការស្រាវជ្រាវរបស់មហាវិទ្យាល័យសិង្ហបុរី រកឃើញថា សិស្សដែលពិសាសម្លការី ជាប្រចាំ ឬពិសាម្តងម្កាល (គ្រប់រយៈពេល ៦ខែ ) អាចធ្វើវិញ្ញាសាប្រលងបានល្អ ជាងអ្នកដែលមិនធ្លាប់ពិសាសម្លការីសោះ។

ប្រភពពីគេហទំព័រ antkh បានឲ្យដឹងបន្តទៀតថា មនុស្សវ័យ ចាស់ជនជាតិឥណ្ឌា ដែលពិសាសម្លការី ជាប្រចាំ មានជំងឺអាល់ហ្សៃមើរ តិចជាងមនុស្សចាស់ជរា នៅសហរដ្ឋអាមេរិក ដល់ទៅ ៤ដង។ ការសិក្សាមួយទៀត នៅមហាវិទ្យាល័យអារីហ្សូណា បានបង្ហាញថា សារធាតុខឺរឃ្យូមីន អាចជួយសម្រាល អាការរលាកសន្លាក់បាន។ ប្រការសំខាន់ គឺរមៀត អាចការពារថ្លើម មិនអោយសារធាតុពុល

បំផ្លាញបាន និងមានប្រសិទ្ធភាពសម្លាប់មេរោគបាក់តេរី ទប់ស្កាត់មហារីក ព្រមទាំងព្យាបាល ជំងឺដំបៅក្រពះទៀតផង។ ប៉ុណ្ណោះតែទេ បើតាមគេហទំព័រ rasmeinews បានបង្ហាញថា ក្រុមអ្នក
វិទ្យាសាស្ត្រសហរដ្ឋអាមេរិក ប្រចាំសាកលវិទ្យាល័យអារី ហ្សោណា បានអះអាងពីការរកឃើញរបស់ខ្លួនថា រមៀតដែលជាគ្រឿងទេស គេតែងចូលចិត្តប្រើលាយផ្សំក្នុងអាហារ ប្រភេទហិរ ឬសម្លទឹកលឿង ជាច្រើននោះ មានគុណសម្បត្តិពិសេសក្នុងការបំបាត់ រោគជំងឺបានមួយចំនួន។ 

ក្នុងវេជ្ជសាស្ត្រប្រទេសប៉ែក អាស៊ី គេបានប្រើរមៀតក្នុងការបំបាត់ រោគនានាអស់រយៈពេលរាប់សិបឆ្នាំ មកហើយ ដោយវាមានប្រសិទ្ធភាពក្នុង ការទប់ស្កាត់ និងការពាររោគរលាកឆ្អឹងសន្លាក់ ជួយ
ការពារអាការៈរលាក ក្លាយពង ឬការហើមកើតចេញពីរោគផ្សេងៗ ដូចជា រោគហឺត រលាកពោះវៀន និងរោគឆ្អឹង។

Copy from: Khmer Note

ប្រភព៖ ហ្វេសប៊ុក

11174223_428879077292850_8535896436241529407_o

Advertisements

Posted on April 27, 2015, in ជំនួយសុខភាព. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: