មាន់ ដុតចំបើង

​​​​​​គ្រឿងផ្សំ

  • មាន់ស្រែ  → ១ ក្បាល (ទំងន់ ១ គីឡូក្រាម)
  • ជីវ៉ាន់ស៊ុយ  → ៥ ដើម
  • អំបិលម៉ត់   → ១ ស្លាបព្រាកាហ្វ
  • គល់ស្លឹកគ្រៃដំបំបែក   → ៤ គល់
  • ខ្ទឹមស   → ៥ កំពិស
  • ម្រេចគ្រាប់  → ១០គ្រាប់
  • ទឹកត្រី
    វិធីចំអិន

    • បុកល្អិតច្របល់ មើមខ្ទឹម, ឬសជីវ៉ាន់ស៊ុយ, ម្រេច, អំបិល  ទុកប្រើប្រាស់ជាគ្រឿង
    • លាង មាន់អោយស្អាត, យកចេញ គ្រឿងក្នុង
    • ប្រឡាក់ មាន់ ជាមួយគ្រឿង ដែលបានបុកហើយ
    • លាយជាមួយទឹកត្រីអោយសព្វទាំងក្នុងទាំងក្រៅ
    • ឆ្មូលញ៉ុកគល់ស្លឹកគ្រៃ ទៅក្នុងខ្លួនមាន់
    • ដេរភ្ជិត គូថមាន់
    • ដោតមាន់ នៅចុងឈើម្ខាង, ចុងឈើម្ខាងទៀត ដោតទៅដី
    • ដាក់ចានគោម លើដី នៅចំពីក្រោមមាន់
    • គ្របពីលើមាន់ ដោយសំបកប៉ោត
    • គរចំបើងលើសំបកប៉ោត អោយលិចកប់ប៉ោត
    • ដុតចំបើងឆេះទ្រលោម  ដែលបានគ្របលិចប៉ោត
    • ដុត ពី ១៥ ទៅ ២០នាទី
    • លើកចេញ សំបកប៉ោត
    • ដាក់មាន់ឆ្អិនផុយ ទៅលើចានគោម សំរាប់ញ៉ាំ
      http://khmerfoods.wordpress.com/2008/09/08/%E1%9E%98%E1%9E%B6%E1%9E%93%E1%9F%8B%E1%9E%8A%E1%9E%BB%E1%9E%8F%E1%9E%85%E1%9F%86%E1%9E%94%E1%9E%BE%E1%9E%84/
      Chicken
      http://www.exclusivelyfood.com.au/2006/07/garlic-roast-chicken-recipe.html
Advertisements

Posted on December 3, 2013, in ម្ហូប. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: