ទាសរអាំងទឹកឃ្មុំ

គ្រឿងផ្សំ
១ ទាសរកាប់ធំល្មម
២ អំបិល​ ទឹកត្រី ស្ករខ្មែរ រំដេង ឬសជី ម្រេច​ ស្ករស​ ប្រេងសណ្តែក​ (ទឹកឃ្មុំបើមាន)
៣ សាលាដ៍​ ក្រូចឆ្មារ
វិធីធ្វើ
១ ចាក់អំបិល ទឹកត្រី​ ស្ករខ្មែរ ដំ​រំដេង ហាន់ឬសជីដាក់​ ម្រេច លាយជាមួយទាសរកាប់ ផ្អាប់ប្រហែល១៥នាទីសឹមយកទៅអាំង។
២ ប្រេងសណ្តែកលាយជាមួយស្ករខ្មែរ​ (ទឹកឃ្មុំបើមាន) ទុកលាប​ពីលើទាសរដែលកំពុងអាំង (​ដាក់ភ្លើងល្មមៗបានហើយ)​ រាល់ពេលប្រែគឺត្រូវលាបម្តង។
៣ ទឹកជ្រក់:  អំបិល ស្ករស ម្រេច ដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារចូលជាកាស្រេច។
៤ សាច់ឆ្អិន រៀបសាលាដ៍ដាក់ចាន កាប់សាច់ទាដាក់ចាន ជាការស្រេច។
រូបភាពដកស្រង់

ទាសរអាំងទឹកឃ្មុំ

ទាសរអាំងទឹកឃ្មុំ

Advertisements

Posted on July 23, 2011, in ម្ហូប. Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. សូមអរគុណចំពោះម្ចាស់ប្លក់ដែលបានបង្កើតកម្មវិធីដ៏មានសារៈសំខាន់ និង មានប្រយោជន៍ជាច្រើន ដាក់ជូនអោយយើងទាំងអស់គ្នាបានចូលមើល ដើម្បីបានយល់ដឹងអំពី
    របៀបធ្វើម្ហូបខ្មែរ និង​បរទេស ហើយក៏សូមទោសផងដែរចំពោះការមើលឃើញកំហុសអក្ខរាវិរុទ្ធ
    នៅក្នុងប្លក់នេះ ។ នេះគឺដើម្បីចង់អោយអ្នកសិក្សា ឬ យុវវ័យជំនាន់ក្រោយបានប្រើប្រាស់អក្សរខ្មែរ
    អោយបានត្រឹមត្រូវតែប៉ុណ្ណោះ។ សូមអរគុណ។

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: