អាហារកំប៉ុង?

លោកនាក់ប្រាកដជាបានស្គាល់នូវពេលលោកនាក់ឃើញពាក្យអាហារកំប៉ុង​ ហើយមនុស្សមួយភាគធំចូលចិត្តទិញអាហារកំប៉ុងទុកបរិភោគពីព្រោះពួកគាត់រវល់ និងការងារ ឬជំនួញផ្សេងៗ។ ការបរិភោគអាហារកំប៉ុងវាពិតជាមានភាព​ងាយស្រួលក្នុងការចំអិន
និងរហ័សបានបរិភោគ ប៉ុន្តែបរិភោគអាហារកំប៉ុងច្រើនធ្វើអោយ
ប៉ះពាល់ដល់សុខភាពផងដែរ ប្រសិនជាយើងមិនបានយកចិត្ត
ទុកដាក់ទៅលើការវិចខ្ចប់ ថ្ងៃឈប់អោយបរិភោគ និងកត្តាផ្សេងទៀត។
គុណសម្បត្តិអាហារកំប៉ុង
អាហារកំប៉ុងអាចកម្តៅ ឬចម្អិនស្រាប់ លោកអ្នកអាចទទួលទានភ្លាមៗបានមួយរំពេច។
ដោយមិនចាំបាច់ចំណាយពេលវេលាទៅផ្សារ ដើម្បីទិញទំនិញជាញឹកញាប់នោះទេ ហើយថែមទាំងមានអនាម័យល្អ គ្មានផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។ សម្រាប់លោកនាក់មានដំណើរកម្សាន្តទៅផ្លូវឆ្ងាយ ងាចដាក់តាមខ្លួនបានទាំងអាហារកំប៉ុងនិងភេសជ្ជះ។
គុណវិបត្តិអាហារកំប៉ុង
អាហារកំប៉ុងមានសារះប្រយោជន៍ តែក៏មានផលប៉ះពាល់ប្រហាក់ប្រហែលគ្នាដែរ ប្រសិនអាហារទាំងនោះផលិតមិនបានត្រឹមត្រូវ។
១ ប្រើសារធាតុគីមីហួសកម្រិត អាចមានផលវិបាកនៅថ្ងៃក្រោយ។
២ ការប្រើពណ៍(លក្ត័) ច្រើនដើម្បីងាហារមានពណ៍ស្រស់ នាំអោយប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។
៣ សម្បកវេចខ្ចប់មានការផ្លាស់ប្តូររូបរាង(កម្ពិត) នាំអោយរសជាតិនិងគុណភាពបាត់បង់។
៤ ហូសកាលកំណត់បរិច្ឆេទទទួលទានអាចមានប្រតិកម្ម ដូចជារាក ឈឺពោះ ឈឺក្បាល វិលមុខជាដើម។ល។
ដកស្រង់ចេញពី health Magazine លេខ០២២។

អាហារកំប៉ុង

អាហារកំប៉ុង

Advertisements

Posted on April 4, 2011, in ជំនួយសុខភាព. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: