មាន់ចៀនទឹកម្ទេស

គ្រឿងផ្សំសំរាប់មួយឬពីរចាន

មាន់ចៀនទឹកម្ទេស

មាន់ចៀនទឹកម្ទេស

គ្រឿងផ្សំ

១ ភ្លៅមាន់ ២៥០ក្រាម

២ ខ្ទឹមក្រហម ហាន់៦កំពឹស

៣ ម្រេចខ្មៅកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ

៤ ស្ករស២ស្លាបព្រាកាហ្វេ

៥ ទឹកម្ទេសផ្អែម ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ

៦ម្សៅស្រូវសាលី ១ស្លាបព្រាបាយ

៧ ស្លឹកគ្រៃហាន់៣ដើម

៨ អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ

៩ ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ

១០ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ

១១ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ចិញ្រ្ចាំ១ដើម

១២ ប្រេងស សំរាប់ចៀន

វិធីធ្វើ

១ បុកគល់ស្លឹកគ្រៃ ហាន់ខ្ទឹមក្រហម អំបិល និងម្រេចខ្មៅ អោយម៉ត់ល្អ ហើយយកមកច្របល់ចូលគ្នាជាមួយភ្លៅមាន់និង​ជាមួយស្ករ ទឹកស៊ីអ៊ីវស ទឹកម្ទេសផ្អែម និងប្រេងខ្យង។ ត្រូវទុកចោលអោយបានប្រហែល១៥​នាទី ក្នុងទូទឹកកក(ធុងទឹកកកក៏បាន)។

២ បន្ទាប់ពីនោះត្រូវយកមកច្របល់ជាមួយម្សៅសាលី ហើយចៀនអោយឆ្អិន​ស្រួយមុននិង ដួសទុកអោយស្រក់ខ្លាញ់សិន ទើបរៀបចំដាក់ក្នុងចាន តុតែអោយស្អាតល្អ​ រួចយកមកស្រោចទឹកម្ទេសផ្អែម បន្ថែមពីលើ មុននិងយកមកទទួលទាន។

 

 

Advertisements

Posted on March 23, 2011, in ម្ហូប. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: