ខ្យងចំហុយ

គ្រឿងផ្សំ

ខ្យងចំហុយ

ខ្យងចំហុយ

១ ស្ងោរខ្យងចំនូន៦​​ (ខ្យងស្រែ)

២ គល់ស្លឹកគ្រៃ៦គល់

៣ ស្ករស ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ

៤ ប៊ីចេង ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ

៥ ខ្ទឹមស ៣កំពឹស

៦ សាច់ជ្រូក ២ខាំ

៧ ម្ទេស តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត

៨ អំបិល ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ

៩ ម្រេច ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ

១០ ខ្ទឹមក្រហម ៣កំពឹស

វិធីធ្វើ

១ យកខ្យងទៅស្ងោរអោយឆ្អិន ឆ្កឹះយកសាច់ខ្យងចេញេពីសម្បក ហើយសូមរក្សាសម្បកទុកអោយបានល្អ។

២ យកសាច់ខ្យងទៅចិញ្រ្ចាំជាមួយសាច់ជ្រូក លាយនឹងគ្រឿងផ្សំ ដែលមានស្ករអំបិល ប៊ីចេង​និងម្រេចចូលគ្នា ទើបភ្លក់យករសជាតិតាមចំណូលចិត្ត។

៣ យកគល់ស្លឹកគ្រៃបត់ជាពីរទៅដាក់ក្នុងសម្បកខ្យងតែរក្សាកន្ទុយសងខាង អោយចេញមកក្រៅបន្តិច ទើបយកសាច់ខ្យងលាយគ្រឿងញាត់ក្នុងសម្បកខ្យង រួចយកទៅចំហុយអោយឆ្អិន។ នៅពេលបរិភោគសូមយកសាច់ខ្យងជ្រលក់ជាមួយទឹកជ្រលក់​ដែលលាយទុកមុន។សូមបញ្ជាក់ថា គល់ស្លឹកគ្រៃដែលបន្លយចេញសងខាងនោះគឺដើម្បីងាយស្រួលទទួលទាន ដោយគ្រាន់តែទាញគល់ស្លឹកគ្រៃចេញអាចទទួលទានបានហើយ។

របៀបធ្វើទឹកជ្រលក់

ត្រូវយកទឹកដាំពុះលាយជាមួយអំបិល ស្ករស ប៊ីចេង(​ មួយមុខសិន)។ និងយកគល់ស្លឹកគ្រៃទៅចិញ្រ្ចាំអោយម៉ដ្ធ។ ជីវ៉ាន់ស៊ុយហាន់តូចៗ ម្ទេសចិញ្រ្ចាំអោយល្អិត​(តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត) បន្ទាប់មកលាយគ្រឿងបញ្ចូលគ្នា ហើយភ្លក់យករស់ជាតិជូរអែម​តាមចំណង់ចំណូលចិត្ត។

 

Advertisements

Posted on March 23, 2011, in ម្ហូប. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: