ឆ្អឹងជំនីជ្រូកឆាជូអែម

គ្រឿងផ្សំ

ឆ្អឹងជំនីជ្រូកឆាជូអែម

ឆ្អឹងជំនីជ្រូកឆាជូអែម

១ ឆ្អឹងជំនីខ្ចី ៣០០ក្រាម

២ ទឹកត្រី ១/២ ស្លាបព្រា

៣ ម្សៅស៊ុបបន្តិច

៤ ស្ករស1/2 ស្លាបព្រា

៥ ប៉េងប៉ោះទុំ

៦ ម្នាស់

៧ ប្រេងឆា

៨ ម្សៅបំពង៥ស្លាបព្រា

៩ អំបិលបន្តិច

១០ ទឹកប៉េងប៉ោះ៩ស្លាបព្រា

១១ ម្សៅឆា១ស្លាបព្រា

១២ ខ្ទឹមបារាំង

១៣ ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ

វិធីធ្វើ

១ យកកូនចានដាក់ម្សៅលាយទឹកអោយខាប់ ឆ្អឹងកាត់ដុំៗ យកមកជ្រលក់នឹងចានម្សៅសិន យកទៅបំពងក្នុងខ្ទះដែលកំពុងតែក្តៅអោយក្រហម សឹមស្រង់ដាក់ចាន។

២ ប៉េងប៉ោះហាន់ជាបន្ទះក្រាស់បន្តិច ខ្ទឹមបារាំងហាន់បណ្តោយជាបន្ទះប៉ុនម្រាមដៃម្នាស់ហាន់ប៉ុនម្រាមដៃ។

៣ យកទឹកមួយចានចង្កឹះ ចាក់ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ទឹកប៉េងប៉ោះ ម្សៅឆា លាយចូលគ្នាកូរអោយសព្វ ភ្លក្សមើលអោយដឹងជូរផ្អែម ប្រៃល្មមស្មើគ្នា

៤ លាងខ្ទះអោយស្អាតចាក់ខ្លាញចូលអោយក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំអោយឈ្ងុយ ចាក់បន្លែទាំងប៉ុន្មានមុខចូលឆា ទើបចាក់ទឹកម្សៅឆាដែលលាយទឹករួចហើយនោះ មកលើបន្លែឆាអោយឆ្អិនល្មមសឹមចាក់ឆ្អឹងជំនីបំពងនោះចូលជាក្រាយ។ ឆាមួយភ្លែត ដួសដាក់ចានរោយស្លេកវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ ជាការស្រេច។

Advertisements

Posted on March 22, 2011, in ម្ហូប. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: