ហ្មុកត្រីឆ្តោរ

គ្រឿងផ្សំ

ហុងត្រីឆ្តោរ

ហុងត្រីឆ្តោរ

១ ត្រីឆ្តោរ ៥ខាំ

២ ខ្ទឹមស ១០កំពឹស

៣ គល់ស្លឹកគ្រៃ ៣គល់

៤ រមៀត ២ផ្លែ

៥ ស្លឹកក្រូចសោច ៥ សន្លឹក

៦ អំបិល ១/២ ស្លាប់ព្រា

៧ ខ្ទិះដូង​(ខ្ទិះដើមសុទ្ធ) កន្លះចានចង្កឹស

៨ ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រា

៩ ម្ទេសក្រៀម ត្រាំទឹកឪរីក ៦ផ្លែ

១០ ខ្ទឹមក្រហម ៥កំពឹស

១១ ខ្ជាយ ២ដុំ

១២ រំដេង ប៉ុនមេដៃ

១៣ ទឹកត្រី១/២ស្លាបព្រា

១៤ កាពិ ១ស្លាបព្រា

១៥​ ស្ករត្មោត២ស្លាប់ព្រា

វិធីចំអិន

សាច់ត្រីពន្លះយកឆ្អឹងចេញ​ហានបន្ទះស្តើងៗ។ គ្រឿងបុកបញ្ចូលគ្នាអោយម៉ដ្ធ រួចយកមកច្របល់ជាមួយសាច់ត្រីដាក់កាពិ ស្ករត្នោត ទឹកត្រី អំបិល ម្សៅស៊ុប ដាក់ខ្ទិះដូងចូលយកឈើដងវែងកូរអោយសព្វ ទាល់តែបែកសាច់ត្រីរហូតដល់ទឹកខ្ទិះឡើងខាប់ រលាយជាមួយគ្នាសឹមឈប់កូរ។ ស្លឹកចេក កេវជាកន្ទោងយកស្លឹកញរ កាត់កំណាត់ខ្លីៗដាក់ពីលើស្លឹកចេក ទើបដួសសាច់ត្រីដែលកូរនិងខ្ទិះនោះចាក់ពីលើ ទើបយកទៅចំហុយក្នុងឡាំងស៊ីងរហូតដល់ឆ្អិន។

Advertisements

Posted on March 18, 2011, in ម្ហូប. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: