ប្រហុកខ្ទិះ

គ្រឿងផ្សំ

ប្រហុកខ្ទិះ

ប្រហុកខ្ទិះ

១ ប្រហុកសាច់ល្អ

២ ដូងទុំ

៣ ខ្ទឹមក្រហម

៤ ស្ករសរ

៥ សណ្តែកកួ

៦ ស្វាយខ្ចី

៧ សាច់ជ្រូកបីជាន់

៨ ម្ទេសក្រហម

៩ ក្រសាំង

១០ ត្រសក់

១១ ស្ពៃក្តោប

១២ ដើមខ្ទឹម

១៣ ប្រហិត

១៤ ខ្ទឹមស

១៥ អំបិល

១៦ ត្រប់ស្រួយ

វិធីធ្វើ

១ សាច់ជ្រូកបីជាន់ចិញ្រ្ចាំជាមួយប្រហុក។

២ យកត្រីស្លាតមកលើយចិញ្រ្ចាំបុកជាមួយប្រហិតស្ងោរអោយឆ្អិនទើបហានអោយល្អិត ប៉ុនៗឈើគូស។

៣ ម្ទេសក្រហម ខ្ទឹមស​ ខ្ទឹមក្រហម បុកចូលគ្នាអោយម៉ត។

៤ កោសដូងពូតយកខ្ទិះដើមដាក់កូរជាមួយម្ទេសដែលបុករួចដាំនិងភ្លើង អោយពុះទើបដាក់ប្រហុកចិញ្រ្ចាំ ប្រហិត​ ឆ្កៀលក្រសាំងដាក់អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ភ្លក្សមើលអោយល្មមដួសដាក់ចានទុក (កុំរំងាស់ទុកយួរ ប្រយ័ត្នឡើងប្រេង) ហើយហានម្ទេសប្លោកទុំជាសរសៃឆ្មាររោរពីលើ​ ជាការស្រេច។

Advertisements

Posted on March 18, 2011, in ម្ហូប. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: