ការរ៉ុត ( Carrot )

ការរ៉ុតជាប្រភេទបន្លែប ម្យ៉ាងដែលគេបរិភោគមើមជាអាហារ។ គេអាចច្នៃមើមការរ៉ុតជាប្រភេទអាហារផ្សេងៗ ដូចជាះ ទឹកការរ៉ុត នំដុតការរ៉ុត ចារហួយការរ៉ុត និងជាប្រភេទបន្លែសំរាប់ធ្វើម្ហូបផ្សេងៗ។
អត្តប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពរបស់ការរ៉ុត

១ ការរ៉ុតអាចធ្វើអោយម្តាយសំបូរទឹកដោះ
២ ការរ៉ុតអាចធ្វើអោយ សក់ ស្បែក និងក្រចកមានភាពរឹងមាំនិងល្អប្រសើរជាងមុន
៣ ញុំាការរ៉ុតជារាងរាលថ្ងៃអាចកាត់បន្ថយជាតិcholesterol ព្រមទាំងបញ្ចុះសំពាធឈាម
៤ ការរ៉ុតមានសារធាតុម្យ៉ាង ជួយទុបស្កាត់ជំងឺមហារីក
៥ ញុំាទឹកការរ៉ុតរាងរាលថ្ងៃ​ ធ្វើអោយសុខភាពរាងកាយរឹងមាំ ទប់ស្កាត់ជំងឺផ្សេងៗ
៦ ការរ៉ុតធ្វើអោយចក្ខុប្រសាទ(ភ្នែក)មានភាពរឹងមាំល្អប្រសើរជាងមុន
៧ ការរ៉ុតជួយអោយរដូវមានការកើនឡើង និងទាងទាត់
៨ ការរ៉ុតអាចជួយអោយជាតិស្ករនៅក្នុងឈាមថេរ
៩ ការរ៉ុតជួយអោយពោះវៀនធំមានភាពរឹងមាំ​ពីព្រោះការរ៉ុតមានសំបូរទៅដោយជាតិសរសៃ(Fiber)
អត្តប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពរបស់ការរ៉ុត
ត្រូវបានដកស្រង់ពីWeb: Len7288.

carrots

carrots

Advertisements

Posted on March 13, 2011, in បន្លែ. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: